God morgon! Det här hände medan du sov

avHans Österman

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Kim Jong-un historisk – besökte popkonsert

Diktatorn Kim Jong-un har som den förste nordkoreanske ledaren besökt en konsert med sydkoreanska popstjärnor. Tillsammans med hustrun Ri Sol-Ju applåderade han musiken och poserade efteråt på bild med artisterna.
– Han visade stort intresse, säger Sydkoreas kulturminister, Do Jong-hwan.
Läs hela artikeln
Kim Jong-uns egna filmer från Kina
PLUS: Myt och sanning om Kim Jong-un

Mc och bil i krock på E4 – 28-årig man död

Motorcykeln körde in i bilen framför på E4. Olyckan ledde till totalstopp i trafiken och mc-föraren skadades så svårt att han dog.
– Det är för tidigt att säga något om olycksorsaken, säger Nils-Erik Svensson, jourhavande förundersökningsledare på polisen.
Läs hela artikeln
Våldsam brand i restaurang

02.15: Rymdstationen kraschade på jorden

Det kinesiska rymdlabbet Tiangong-1 har kraschat på jorden. Den trädde in i atmosfären ovanför södra Atlanten klockan 02.15, svensk tid. Det mesta av rymdstationen brann upp innan den kraschade i havet, uppger kinesiska myndigheter.
Läs hela artikeln

Stallones hälsning till Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger återhämtar sig efter en akut hjärtoperation. Men trots riskerna kommer han aldrig släppa sin rökning, tror vännen Sylvester Stallone.
– Några saker kan man bara inte ge upp – cigarrer och att andas, säger han till TMZ.
Läs hela artikeln
Hasse Anderssons bror vann storvinst i Bingolotto

Skräckscener i innebandymatch – spelare nertrampad

Fristads innebandyherrar firade vilt efter att ha vunnit kvalet mot Skövde i slutsekunderna. Så vilt att de sprang omkull och trampade på en motståndare som fick frakturer på kindbenet, käkbenet och vid ögat.
– Det är ju väldigt starka bilder, säger Skövdes sportchef Oscar Hjerpe till Innebandymagazinet.
Läs hela artikeln
TV: Se obehagliga händelsen (varning för starka bilder)

Barnens påskägg blev stulna: ”Känns tungt”

När Tina Sjödin från Ljungskile skulle gå på äggjakt med sina tre barn på påskafton gick det inte som planerat. När de kom ut för att gå på den stora äggjakten så var flera av äggen stulna, rapporterar Bohuslänningen.
– Vi kände oss så besvikna, säger hon till Aftonbladet.
Läs hela artikeln

När ska även kvinnor få vara människor fullt ut?

JONNA SIMA: Metoo har varit en otrolig upplevelse att få vara med om. Äntligen har det gjorts upp ordentligt med unken jargong, nedlåtande attityder och respektlöst beteende. Men hur går vi vidare?
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!