God morgon! Det här hände medan du sov

avHans Österman

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Storseger för Orban i ungerska valet

Sittande premiärminister Viktor Orbán tar hem segern i Ungerns parlamentsval. Hans parti Fidesz har 48,5 procent av rösterna med bara de sista kvar att räkna. Hans parti kan också få supermajoritet i parlamentet – men det blir en rysare in på sluttampen.
Läs hela artikeln
WOLFGANG HANSSON: Orban monterar ner demokratin – EU betalar

Säkerhetslucka avslöjad hos Studentkortet

Personuppgifter till omkring 500 000 personer knutna till Studentkortet, som främst sysslar med studentrabatter, låg i princip helt oskyddade, avslöjar tidningen Lundagård. Nu har säkerhetsluckan tätats.
Läs hela artikeln

Uppgifter om attack mot syrisk flygbas – USA nekar

En flygbas utanför Homs i Syrien har attackerats med missiler, enligt den statskontrollerade syriska nyhetsbyrån Sana. USA nekar till att ligga bakom attacken, enligt nyhetsbyrån AP.
Läs hela artikeln

Schwarzenegger har fått lämna sjukhuset

”Jag är tillbaka”. Det var Schwarzeneggers första ord efter den akuta hjärtoperationen i slutet av mars. Nu har stjärnan även fått komma tillbaka hem.
Läs hela artikeln
Kristin Kaspersens löfte till mamma Barbro

VM-guld till Sverige och lag Edin

Sverige och lag Niklas Edin tog revansch efter OS-silvret i Sydkorea. I natt vann de VM-guld efter utklassning i finalen mot Kanada.
– Det här är är svårslaget, sa Niklas Edin efter segern.
Läs hela artikeln
Stenson efter femteplatsen: Hade inte mitt A-game

Tonny började brottas med absurda fångsten

Glöm bilderna på Tinder med killar som glatt håller upp små fiskar. Det är inget jämfört med den 55,5 kilo tunga torsk som norska Tonny Laursen håvade upp i torsdags.
– När den kom upp till ytan tänkte jag bara hur ska jag få det där djävulskapet ombord, säger Tonny till Aftonbladet.
Läs hela artikeln

Även en vuxen måste tåla kritik, Kristersson

JONNA SIMA: Han vill ha en vuxnare ton i den politiska debatten. Det var ett uttalande som omfamnades av de flesta. Vad färre hade förstått var att Ulf Kristersson och hans anhängare helst inte vill ha något högljutt motstånd eller allvarlig kritik alls.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!