Cyklande våldsman fortfarande på fri fot

NYHETER

Den cyklande mannen attackerade tre kvinnor i Örebro inom loppet av en halvtimme.

Nu söker polisen intensivt efter den okände gärningsmannen.

– Det tar på trygghetskänslan sådant här, säger Mats Öhman, pressinformatör vid polisen.

1 av 3 | Foto: Jonas Classon /
19.15: Första attacken skedde vid cykelbron över E18/E20 vid Västhaga. Då kom mannen på cykel bakifrån och slog en kvinna i bakhuvudet.

Polisen har kartlagt cykelmannens räd i västra Örebro på fredagskvällen.

Det första överfallet skedde runt 19.15 vid fästet till cykelbron över E18/E20 vid McDonald’s Västhaga. En kvinna blev slagen, antagligen med ett tillhygge, i huvudet.

Nästa attack inträffade vid 19.35 på cykelbanan i höjd med Kärrhökstigen 9 i Oxhagen. Samma sak: gärningsmannen cyklade upp bakifrån och slog en kvinna i huvudet med ett tillhygge.

Den tredje kvinna angreps på samma sätt 19.45 på cykelbanan i höjd med Varbergabadet. Mannen cyklade sedan vidare västerut längs Varbergagatan.

”Jättejobbigt mentalt”

Kvinnorna fick vård på sjukhus.

– Framför allt har det tagit psykiskt. En av kvinnorna har haft det jättejobbigt mentalt. Det tar på trygghetskänslan när det händer sådant här, säger Mats Öhman, pressinformatör vid polisen i Örebro.

Ingen har gripits för dåden. Polisen vill gärna få in fler iakttagelser, men går inte ut med ett signalement på förövaren.

– Vi vill inte färga vittnen. Går vi ut med signalement blir det svårare att analysera vittnesuppgifterna. Det samma gäller detaljerna kring brotten. Vi vill inte att gärningsmannen ska komma undan för att vi står där med förhör som inte är värda något, säger Mats Öhman.

Bakgrunden till attackerna är oklar.

– Vi vet inte om det är någon tillfällig grej, om det hänt något som föranlett det eller om det är en knäppgök.

Så många fall av misshandel anmäls varje år i Sverige 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro