Nyheter

Nu ska Kris Örebro granskas

Av: 

Linda Hjertén

NYHETER

Revisor ser över ekonomin

GENERÖST  En granskning av föreningen Kris i Örebros ekonomi visar på en stor generositet mot Lasse Liljegren, ordförande. Han har fått ersättning för att ha kontor i huset, för de firmabilar som han parkerar på garageuppfarten och för ett gym i källaren.
GENERÖST En granskning av föreningen Kris i Örebros ekonomi visar på en stor generositet mot Lasse Liljegren, ordförande. Han har fått ersättning för att ha kontor i huset, för de firmabilar som han parkerar på garageuppfarten och för ett gym i källaren.

Nu ska ekonomin i den ideella föreningen Kris i Örebro granskas.

Detta efter Aftonbladets avslöjande att ordförande, Lasse Liljegren, fått ett gratis gym i sin villa, nästan halva hyran betald och sina fortkörningsböter bekostade av föreningen.

– Det gäller att ingen skugga ska falla över andra Kris-föreningar, säger Christer Karlsson, Förbundsordförande för Riks-Kris.

Kris-ordförande Lasse Liljegren.

Aftonbladet har i två artiklar skrivit om den ideella föreningen Kris – Kriminellas revansch i samhället – i Örebro.

Föreningens ordförande Lasse Liljegren har fått en specialutrustad Audi som firmabil, betald med föreningens penagar.

Och i dag kunde Aftonbladet avslöja att föreningen helt emot Skatteverkets regler vid flera tillfällen betalat Liljegrens fortkörningsböter.

"Kolla upp"

Kris i Örebro har även ordnat ett gratis gym i hans villa – och betalade under en period nästan halva hyran.

Nu ska den ideella föreningen Kris i Örebro granskas av riksförbundet.

– Vi ska ta kontakt med revisorn i Örebro och kolla upp detta. Vi vet inte om något hänt överhuvudtaget, det är det vi ska kolla upp, säger Christer Karlsson, Förbundsordförande för Riks-Kris.

Föreningen Kriminellas revansch i samhället (Kris) arbetar för att hjälpa brottslingar att återanpassa sig till ett normalt liv.

För det får de både statligt och kommunalt stöd.

"Många oroliga"

Christer Karlsson säger att det är viktigt att komma ihåg att varje förening har en egen ekonomi.

– Det är viktigt att media belyser att detta berör Örebro. Många ute i landet blir oroliga för att detta gäller deras små föreningar med. Det gäller att ingen skugga ska falla över andra Kris-föreningar, säger Christer Karlsson, Förbundsordförande för Riks-Kris.

ANNONS

Mumin-muggarna för 2022 är här! Förboka dem hos Cervera redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Aftonbladet
Publisert: