Attackerades av knivrånare

Tackar för allt stöd
via sitt twitterkonto

Anders Wallner har varit Maria Wetterstrands pressekreterare och är föreslagen att bli Miljöpartiets nye partisekreterare.
Anders Wallner har varit Maria Wetterstrands pressekreterare och är föreslagen att bli Miljöpartiets nye partisekreterare.

MP-politikern Anders Wallner, 27, skadades allvarligt vid ett knivrån i Alby i natt.

Enligt polisen rånades han av två knivbeväpnade män.

”Mår under omständigheterna bra och tackar för alla värmande hälsningar som håller mig fortsatt övertygad om att mänskligheten är god”, skriver han på twitter.

Miljöpartiets Anders Wallner är föreslagen som ny partisekreterare för partiet inför kongressen i maj.
Miljöpartiets Anders Wallner är föreslagen som ny partisekreterare för partiet inför kongressen i maj.

Polisen har rubricerat händelsen som grovt rån.

Rånet ska ha skett i Alby centrum söder om Stockholm vid 01-tiden natten till söndag. Enligt polisens första uppgifter attackerade två män den blivande toppolitikern Anders Wallner med kniv. De ska ha huggit honom flera gånger.

Opererad i natt

Polisen uppger att rånet skedde i närheten av en bankomat och att rånarna kom över en mindre summa pengar och en mobiltelefon.

Wallner, som nyligen föreslogs att bli ny partisekreterare i Miljöpartiet, lyckades med hjälp av vänner ta sig med tunnelbanan till Skärholmen. Där blev han hjälpt av allmänhet och polis. Han fördes i ambulans till Södersjukhuset och opererades vid tretiden i natt.

– Jag pratade med honom vid 14-tiden och han mår efter omständigheterna bra. Han kommer att överleva, säger Per Ängquist till Aftonbladet.

På söndagskvällen kommenterade Anders Wallner själv händelsen via sin twitter.

”Mår under omständigheterna bra och tackar för alla värmande hälsningar som håller mig fortsatt övertygad om att mänskligheten är god”, skriver han.

Wetterstrand: Jobbigt

En polispatrull har i dag varit på sjukhuset och pratat med Wallner, men hans beskrivning av de två rånarna är vag.

– Vi får se vad övervakningskameror och sådant kan visa. Men ingen är gripen, och ingen är konkret misstänkt, säger Stefan Persson, stationsbefäl vid Södertörnspolisen.

Anders Wallner har tidigare varit språkrörssekreterare hos Maria Wetterstrand. Maria Wetterstrand själv avböjer att kommentera händelsen.

– Det känns jobbigt, säger hon till Aftonbladet.

"Fruktansvärt"

Riksdagsledamöterna Åsa Romson och Gustav Fridolin, som är valberedningens förslag som nya språkrör för Miljöpartiet, tycker att händelsen är fruktansvärd.

– När sådant här händer är man inte politiker, då är man vän. Jag vill inte kommentera det här förrän jag har fått tala med min vän Anders, säger Gustav Fridolin.

– Jag hoppas verkligen inte att det har att göra med att han kandiderar som partisekreterare hos oss. Oavsett vilket är det allvarligt att unga killar i Stockholm riskerar att utsättas för de här händelserna, säger Åsa Romson till Aftonbladet.

Publisert: