Misstänks ha våldtagit döttrarna i åratal

NYHETER

I dag startar rättegången

Mamman och pappan misstänks ha våldtagit och misshandlat sina tre, små döttrar.

Övergreppen pågick otaliga gånger under många år.

I dag inleddes rättegången i Jönköpings tingsrätt.

Det började med ett larm från Socialtjänsten den 16 augusti.

Parets tre flickor, elva, åtta och fem år gamla, berättade om fruktansvärda saker de utsatts för av sina föräldrar, ett par på 31 och 35 år från Jönköping.

Nekar till brott

Barnen berättade om hot och våld och sexuella upplevelser i sin hemmiljö.

Terrorn hade enligt flickorna pågått i många år, ända sedan 2006.

Föräldrarna greps och häktades. I september åtalades de för misshandel, grov fridskränkning och grov våldtäkt.

Föräldrarna misstänks bland annat att i samförstånd ha utsatt barnen för sexuella handlingar, som är jämförbara med grova våldtäkter, vid fem tillfällen.

”God bevisning”

Den 31-åriga mamman, som arbetat flera år inom barnomsorgen i kommunen, har även vid flera tillfällen i månaden på egen hand enligt åtalet utsatt barnen för sexuella övergrepp.

I dag inleds rättegången i Jönköpings tingsrätt. Den pågår i tre dagar och kommer till största delen att äga rum bakom stängda dörrar.

Föräldrarna nekar till de sexuella övergreppen men mamman erkände under rättegången i dag att hon slagit sina barn och kränkt dem.

Bland annat har hon daskat dem på rumpan, ryckt flickorna i örat och kastat en mobiltelefon på en av dem, medgav hon enligt Jnytt.

Barnen själva behöver inte medverka i rättegången.

Istället spelas videoförhör med dem upp i salen.

– Till rättegången kommer också flera vittnen att kallas som under senare tid varit i kontakt med eller gjort iakttagelser av barnen eller deras föräldrar. Min bedömning är att bevisningen sammantaget är god och räcker för en fällande dom, har kammaråklagare Gunnar Brodin tidigare sagt.

Fosterföräldrar

Flickorna är parets gemensamma biologiska barn. Den 35-åriga pappan och den 31-åriga mamman är inte gifta och bor på skilda adresser i Jönköping.

Barnen lever idag hos fosterföräldrar.