Nyheter

Stoppade babyn i mikron – döms för mord

Av: 

Anders Munck

NYHETER

China Arnold, 28, ville hämnas på sin pojkvän.

Så hon stoppade in deras gemensamma baby i mikron – och tryckte igång den.

Nu har China dömts för mord och kan få dödsstraff.

Det var i augusti 2005 som China Arnold blev osams med sin pojkvän. Enligt China ska pojkvännen Terrell Talley ha varit otrogen mot henne.

China blev rasande på Terrell och ville hämnas.

Blev överhettad

Hon väntade tills pojkvännen och barnen sov. Då beskriver åklagaren hur hon gick upp och tog den 28 dagar gamla flickan Paris och stoppade in henne i mikron. Sedan tryckte hon igång och väntade två minuter.

Bebisen dog omgående. Enligt obduktionen steg hennes kroppstemperatur till 42 grader i ugnen.

– Hon blev kokt och dog av överhettning, sade rättsläkaren Marcella Fierro under rättegången.

Var berusad

Försvaret hävdar att någon annan lika gärna kan ha utfört brottet. Enligt pojkvännen hade China sagt ”jag dödade mitt barn” vid ett tillfälle. Chinas advokat menar att hon syftade på att hon indirekt orsakade barnets död genom att inte vara uppmärksam nog. Terrell Talley vittnade också om att China var berusad på morddagen. Men enligt åklagaren var hon tillräckligt nykter för att inse vad hon gjorde.

Rättegången togs om

Rättsprocessen har varit utdragen och rättegången mot China Arnold har fått tas om två gånger, bland annat på grund av att ett av Chinas vänner först inte fick chansen att vittna. Men i går dömdes Cinha slutligen för mord på 28 dagar gamla Paris Talley. Påföljden är inte fastställd, men det kan bli dödsstraff som är en del av straffskalan i Ohio.

Publisert: