Almedalen 2011

Andersson vill bli partiledare

Av: 

Evalisa Wallin

NYHETER

Lars Ohly har nu två utmanare till partiledarposten.

I går tog Jonas Sjöstedt ett kliv fram.

I dag var det Ulla Anderssons tur.

– Jag tycker att det är bra att vi är flera kandidater och att medlemmarna i god tid får reda på vilka som vill ställa upp och vara partiledare. Det tror jag skapar bra förutsättningar för ett bra val, säger Ulla Andersson.

Hon medger att det funnits förfrågningar och trevare om att hon borde ta klivet fram och kandidera. Men först ville hon prata med familjen och tänka igenom beslutet.

– Man får väga för och emot men sedan kände jag att JA, jag vill.

Ulla Andersson tycker att Vänsterpartiet varit dåliga på att lyfta fram människor som jobbar inom kommuner och landsting och deras arbetsvillkor. Det vill hon gärna fokusera på om hon blir ny partiledare. Liksom service på landsbygden.

– Vänsterpartiet måste bli bättre på att se och skapa möjligheter tillsammans med människor, säger hon.

Jonas Sjöstedt lanserade sig officiellt som kandidat i går och förespråkar dessutom ett delat ledarskap, hur ser du på det?

– Jag tycker att det finns fördelar som att man kan dela ansvaret och inte är lika ensam och utsatt. Men det kan också leda till otydlighet, säger Ulla Andersson.

Hon påpekar att ett delat ledarskap kräver en stadgeändring - och att det är något som medlemmarna får fatta beslut om.

Ulla Andersson är riksdagsledamot sedan 2006 och även ekonomisk-politisk talesperson för Vänsterpartiet. Tidigare har hon suttit i kommunfullmäktige i Gävle.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - handla enkelt här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Almedalen 2011

Almedalsveckan