Två misstänka för hatbrottet i Malmö

NYHETER

Åklagaren: Släppta efter förhör - men misstankarna om grov misshandel kvarstår

Foto: FÖRSÖKTE KASTA NER PAPPAN FRÅN BRO Pappan och hans ettårige son överfölls på en bro över Hyllievångsvägen i Malmö. Både pappan och hans son blev misshandlade.

I september överfölls en 32-årig man och hans son på en bro i Malmö.

Pappan misshandlades svårt av flera personer som också försökte att kasta ned honom från bron.

Nu har polisen delgivit en man och en kvinna misstanke för delaktighet i misshandeln.

En kväll i början av september i år var den 32-åriga pappan ute och promenerade med sin 1-åriga son i Malmö. När de nådde bron som leder över Hyllievångsvägen stötte de på ett sällskap med en man och tre kvinnor.

– En i gruppen går fram till pojken som i sin hand har en pinne med ett hjul på och sparkar undan den, sa Thomas Bull som är chef för Malmöpolisens hatbrottsgrupp till Aftonbladet då.

När pappan ifrågasatte beteendet ger sig hela sällskapet på honom. Först genom att skrika nedsättande saker om hans hudfärg och etnicitet. Sedan genom slag och sparkar. Drygt tio personer kom springande till bron och anslöt till misshandeln.

Till slut föll pappan till marken.

– När han faller till marken lyfter de upp honom och försöker slänga ner honom från broräcket, sa Thomas Bull då.

Man och kvinna misstänkta

Sedan dess har polisutredningen om grov misshandel rört sig framåt och i går, tisdag, hämtades två personer, 21 och 38 år, in till förhör, misstänka för delaktighet i brottet. Efter polisförhören släpptes de båda personerna men misstankarna om grov misshandel är kvar.

– Det var en man och en kvinna som har hämtats, varit inne på förhör och är släppta, säger kammaråklagare Lena Körner, som inte vill ge fler kommentarer och hänvisar till utredningstekniska skäl. 

Enligt ett vittne som tidningen har varit i kontakt med kom flera av de inblandade från samma familj. Men trots att många såg misshandeln är det få som vågar vittna. Enligt Sydsvenskan är flera av familjemedlemmarna kriminellt belastade sedan tidigare.
De två personerna som nu har delgivits misstanke tillhör den utpekade familjen.