Nyheter

Estelle firar 2-årsdagen i norska fjällen

Av: 

Josefin Westin

Sofia Roström Andersson

NYHETER

Grattis prinsessan!

I dag fyller Estelle två år och firar födelsedagen i norska fjällen.

– Den firas privat, säger Annika Sönnerberg vid Hovet.

Nu publiceras nya officiella bilder på födelsedagsbarnet.

Klockan 04.26 på morgonen för två år sedan föddes prinsessan Estelle på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Känslorna var "all over the place" och sedan dess har den lilla prinsessan charmat hela svenska folket.

När Estelle i dag fyller två år befinner hon sig tillsammans med kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Hemsedal i norska fjällen.

Firas med föräldrarna

Familjen åkte dit i torsdags - dagen innan prinsessan Madelene födde sin dotter – och för att fira födelsedagsbarnet i enskildhet.

– Den firas helt privat och kommer inte att uppmärksammas externt. Hon firar med mamma och pappa, säger Annika Sönnerberg, tillförordnad informationschef vid Hovet.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska de stanna kvar över helgen och en bra bit in på nästa vecka.

– Daniel har varit ute på en guidad tur på fjället i dag (läs i går reds anm). Hela familjen ser ut att trivas här i Hemsedal. Det är gott om snö och härligt väder, säger en annan uppgiftslämnare till Aftonbladet.

Nya bilder på Estelle

Kronprinsessan Victoria har fortfarande kvar skenorna kring benet, som hon skadade i en skidolycka i italienska alperna i slutet av december. Sprickan i foten har ännu inte läkt.

Hon avvaktar med skidåkandet och har i stället setts hålla till godo med kryckorna. I stället får Estelle axla rollen som skidprinsessa. Hon gjorde nämligen sin skiddebut under nyårsresan till alperna.

På söndagen publicerades också nya bilder på födelsedagsbarnet på hovets hemsida. De tre bilderna är sedvanligt tagna av fotografen Kate Gabor på Haga slott. På en av dem ses lillsessan sitta och måla med ett stort leende på läpparna. På en annan är hon i färd med att blåsa ut två ljus på en tårta med mamma och pappa i bakgrunden.

ANNONS

Köp den populära muminmuggen Fiske till rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter