Liza Jonsson: Det här tystar inte mig

Ingen misstänkt har gripits för misshandeln

Liza Jonsson.
Liza Jonsson.

Kommunalpolitikern Liza Jonsson (S), 31, misshandlades i sitt hem - för att byskolor ska läggas ned.

Men hon låter sig inte tystas.

– Jag kommer att fortsätta med politik och fortsätta att kämpa för mina ideal och värderingar, säger hon.

I torsdagskväll bröt sig en man in i barn- och utbildningsnämndens ordförandes, Liza Jonssons (S), 31, hem i Nordmalings kommun.

Enligt hennes partikollega låg Liza och sov när en man överföll, sparkade och slog henne – mycket riktat mot hennes huvud.

Det enda hon ska ha uppfattat var att mannen nämnde byskolorna.

”Jag är upprörd”

Liza Jonsson har sedan misshandeln vårdats på Norrlands universitetssjukhus och avböjt att kommentera händelsen fram till nu.

I ett pressmeddelande uppger hon att hon efter omständigheterna mår bra:

– Jag har väldigt ont i kroppen och känner mig väldigt tilltufsad. Jag kommer troligtvis inte att få några fysiska men av det som hänt, däremot kommer det att påverka mig på det personliga planet, skriver hon och fortsätter:

– Jag är upprörd över att någon okänd har trängt sig in i mitt hem. Mitt hem skall vara en plats för mig och mina barn där vi kan känna oss trygga.

Ingen har gripits

Barn- och utbildningsnämnden gick i fjol med sju miljoner i underskott och har beslutat att byskolorna i Rundvik, Lögdeå och Gräsmyr ska läggas ned.

Det är troligtvis mannens motiv.

Men Jonsson låter sig inte tystas eller skrämmas till att sluta med politiken:

– Jag vill tydligt deklarera att en sådan här handling inte tystar mig. Jag kommer att fortsätta med politik och fortsätta att kämpa för mina ideal och värderingar. Jag kommer inte att sluta kämpa för ett bättre samhälle.

Liza Jonsson ber däremot om att få återhämta sig i lugn och ro med den närmaste familjen.

Det är många som har hört av sig.

– Jag vill slutligen tacka alla som på olika sä̈tt hört av sig via sms och mejl och jag hoppas att alla förstår att jag inte orkar svara just nu.

Enligt Västerbottenspolisenn har ingen person gripits misstänkt för misshandeln. Däremot ska polisen hålla förhör under fredagen.

Publisert: