Här sticker kniven upp ur marken – på barnens lekplats

NYHETER

När Marikas man skulle hämta barnen på den populära lekplatsen i Stenungsund på tisdagskvällen gjorde dottern en fasansfull upptäckt.

En 30 centimeter lång kniv stack rätt upp ur jorden.

– Jag tror att den satt där för att skada barn, säger Marika Holst Brunsten.

Det var på tisdagen som Marika Holst Brunstens tre barn som vanligt lekte med sina kompisar i skogsdungen intill lekparken i Ödsmål i Stenungsund. Marikas man skulle hämta barnen när han hörde sin dotter skrika. Sedan såg han hur något glimmade till.

– Då hittade de ju den här kniven. Det var min dotter som hittade den och den var typ 30 centimeter utan skaft, säger Marika.

Foto: Privat

I skogsdungen leker alla grannskapets barn dagligen, och flera förskolor ligger alldeles i närheten. Kniven var nedgrävd så att det långa, blanka bladet stack rätt upp ur marken.

– Det är ju ingen som har tappat den, eftersom den stod som den gjorde. Jag tror att den är satt där för att skada barn, för det är ju inga vuxna som är i den här skogsdungen direkt. Barnen är där och bygger kojor och leker kurragömma, så det är ren tur att ingen ramlat på den, säger Marika.

Marika och maken tog genast kontakt med sina grannar som är poliser. En patrull kom sedan och hämtade kniven och tog med till stationen.

– Jag hoppas att de hittar något avtryck på den. Det som är mest skrämmande är att man inte vet vem det är och varför den sitter där. Det här är ett ganska litet område och det bor mest barnfamiljer och pensionärer här, så det känns ju väldigt obehagligt, säger Marika.

Både Marika Holst Brunsten och andra föräldrar är sedan händelsen rädd för att släppa ut sina barn för att leka.

Även dottern, som först upptäckte kniven, är orolig, berättar Marika.

– Hon inte sova på kvällarna, utan hon pratar ju mycket om den här kniven. Så det har ju satt sig i hennes huvud också.

Inte första gången

Polisen ska nu göra en teknisk undersökning av kniven och se om man kan hitta några fingeravtryck.

Det är inte första gången polisen i får in en anmälan om farliga föremål där barn ofta rör sig.

– Tyvärr så går sådana här saker i cykler, att man med jämna mellanrum hittar sånt här på lekplatser och badplatser. Det är jättesvårt att hitta någon teknisk bevisning och sällan man lyckas hitta någon misstänkt. Men som tur är har vi inte fått in någon anmälan om att någon ska ha skadat sig den här gången, säger Margareta Ivarsson, polischef i Stenungsund.

Det är vanligaste mordvapnet 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM