Nyheter

Svårt sökarbete efter flygkraschen i Kina

Av: 

TT

NYHETER

Den andra svarta lådan från det passagerarplan som kraschade i södra Kina i måndags har fortfarande inte hittats. Sökarbetet försvåras av nedslagsplatsens oländiga terräng och ihållande regn.

Ett 20 meter djupt hål i marken bildades på platsen där China Easterns Boeing 737-800 plötsligt kraschade i måndags. Mycket regn har fallit i veckan, och vatten måste pumpas ut för att sökarbetet ska fungera.

Hundratals människor arbetar med att söka igenom nedslagsplatsen, och även ett större område där bråte från planet har hamnat.

Den första svarta lådan som troligen innehåller ljudupptagningar från cockpit innan planet störtade hittades tidigare i veckan. Den andra lådan som inte har hittats än innehåller information om hastighet, höjd och riktning före kraschen samt piloternas agerande och information om hur viktiga system i planet fungerade.

USA:s haverikommission National Transportation Safety Board (NTSB) har haft kontakt med Kina om att eventuellt skicka dit en expert för att delta i utredningen.

Flygbolaget China Eastern har beslutat att låta alla sina 223 Boeing 737-800-plan stå kvar på marken.

ANNONS

Spara pengar och slipp krångel - jämför och byt till en bilförsäkring med bra pris och villkor!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert: