Tio skott mot villa efter nekad ersättning

TT

Publicerad 2022-05-13

En villa i Tygelsjö söder om Malmö besköts med tio skott. Sonen i familjen var hemma, men klarade sig utan skador. Arkivbild.

En villa i Tygelsjö söder om Malmö besköts med tio skott och en bil sattes i brand. Nu åtalas två män, som enligt åklagaren försökte påverka utgången i ett försäkringsärende.

En av personerna i bostaden som besköts en natt i januari arbetar på ett försäkringsbolag och hade i tjänsten varit i kontakt med en av de två åtalade, som nekats försäkringsersättning för en bil som brunnit. Dagen efter skottdådet fick han ett sms där det stod: ”Vänligen ändra ditt beslut”.

Åklagare Lotten Paulsson åtalar de båda männen för grovt vapenbrott, skadegörelse och mordförsök mot sonen i familjen, som befann sig i villans övervåning under beskjutningen. Han klarade sig utan skador.

– Han har berättat att han i omgångar hörde höga smällar och därför var på väg ner när det hände, säger åklagaren till Sydsvenskan.

Om männen inte döms för mordförsök yrkar hon i andra hand på att de döms för grovt försök till utpressning eller grovt olaga hot.