Flicka hittad död – tre begärs häktade

Av:  Beatrice Nordensson/TT

En flicka hittades död i en lägenhet i Nacka förra veckan. Nu begärs tre personer häktade misstänkta för mord. Arkivbild.
En flicka hittades död i en lägenhet i Nacka förra veckan. Nu begärs tre personer häktade misstänkta för mord. Arkivbild.

Tre personer har begärts häktade misstänkta för mord på en flicka i Nacka. Enligt medieuppgifter kan det finnas ett hedersmotiv bakom brottet.

I förra veckan hittades en flicka, enligt polisen under 18 år, död i en lägenhet i Nacka utanför Stockholm. Till en början bedömde polisen att hon tagit sitt liv. Men på lördagen meddelade polisen att nya uppgifter framkommit som gjorde att en utredning gällande mord inletts.

Tre personer har nu begärts häktade misstänkta för mordet, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Alla tre har en relation till brottsoffret.

Kammaråklagare Carolin Hagvil Oscarsson, som har hand om ärendet endast under måndagen, lämnar inte ytterligare information om vilken typ av relation med offret de misstänkta har med hänvisning till förundersökningssekretess.

– Vad jag kan säga är att de tre misstänkta inte bara har en relation till den döda flickan utan de har också en relation till varandra, säger Carolin Hagvil Oscarsson.

Expressen har med hänvisning till uppgifter i polisutredningen skrivit att motivet till mordet ska vara hedersrelaterat. Men Hagvil Oscarsson avböjer att kommentera den uppgiften.

– Generellt kan jag säga att en sådan fråga är för tidig att svara på. Men självklart tittar man på alla olika typer av motiv i ett ärende och skulle det vara så att det just i det här ärendet finns ett hedersmotiv så är det givetvis någonting som vi kommer att utreda.

Enligt häktningsframställningarna rör det sig om en kvinna och två män, misstänkta för mord den 19 maj på en adress i Nacka.

Häktningsförhandlingen kommer att hållas på tisdagsförmiddagen i Nacka tingsrätt.

Publisert: