Den franska ubåtsilskan

DAILY Den franska ubåtsilskan

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

En diplomatisk storm har blåst upp med Frankrike på ena sidan och Australien, USA och Storbritannien på den andra. Det handlar om ett ubåtsavtal mellan Frankrike och Australien som rivits upp och en ny allians mellan Australien och Frankrikes allierade, USA och Storbritannien. Den franska försvarsministern beskrev den nya alliansen som "en kniv i ryggen" och krissamtal mellan Macron och Biden väntas i veckan. Men varför så starka reaktioner och varför bröt Australien avtalet? Om det handlar dagens Aftonbladet Daily.

Intervjuad i avsnittet är Anna Wieslander, nordeuropachef för Atlantic Council.

Reporter: Patrik Syk.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE