Flera döda i monsterstorm i Kalifornien

Publicerad 2017-02-18

Översvämningar, stora slukhål och risk för jordskred.

Det värsta ovädret på över 20 år har slagit till med full kraft mot södra Kalifornien.

Flera människor har dött i stormen.

Ett massivt nederbördsområde byggdes upp över Stilla havet och drog på fredagen in över de södra delarna av Kalifornien. Det för med sig kaskadliknande skyfall och hårda vindar i vad som beskrivs som det värsta ovädret i området sedan 1995. Enligt nyhetsbyrån AP har det fallit över 200 millimeter regn på vissa ställen. Vindstyrkor på över 30 meter per sekund har uppmätts.

Dog när bilen blev strömförande

Hittills uppges minst två personer ha omkommit i monsterstormen. I ökenstaden Victorville ledde kraftiga regn till att flera bilar spolades nerför en gata. Räddningspersonal hittade en man död i ett fordon som hamnat under vatten.

I Los Angeles avled en man efter att bilen han färdades i blivit strömförande av nedfallna elledningar. Runtom i jättestaden har nederbörden lett till att stora slukhål uppstått på vägarna. Bilar har rasat ner i hålen, något som i flera fall fångats av videokameror.

Översvämningar har också gjort att ett flertal stora vägar stängts av. Dessutom har flyg ställts in från både Los Angeles och San Francisco.

Risk för jordskred

Vid ett område vid Los Angeles-floden fick räddningstjänsten använda rep och gummibåtar för att nå sju personer som omringats när vattendraget svämmat över.

Över 200 hus i trakten har evakuerats på grund av det våldsamma regnandet kan komma att orsaka jordskred. Fler än 150 000 hushåll har blivit strömlösa i ovädret.

Stormen väntas fortsätta piska delstaten hela lördagen.