Ann hittade sylvassa föremål i fiskpinnarna

1 av 5

avChristina Smedbakken

NYHETER

Middagen kunde ha slutat riktigt illa. När Anns sambo tog en tugga av fiskpinnarna från Garant fick han stora bitar av ben eller plast i munnen. Sammanlagt hittade de 50 vassa föremål i paketet.

– Om det hade varit något av barnen kunde de ha skadat sig fruktansvärt, säger Ann.

Redan när Ann, 29, från Vänersborg stekte Garant-fiskpinnarna från Willys märkte hon något konstigt. Hon smakade på en bit och kände något hårt i den, men tänkte inte mer på det. När familjen började äta fick de dock en obehaglig överraskning.

– Vi hann äta en tugga var innan min sambo började spotta ut maten. Det var något i fisken, bitar som såg ut som ben men var stenhårda som plastbitar, säger Ann.

Hårda, sylvassa bitar

När de gick igenom fiskpinnarna insåg de att samtliga innehöll okända föremål. Sammanlagt räknade de till 50 hårda, sylvassa bitar. Vissa var små medan andra var lika stora som en femkrona. Ann kände sig lättad över att de två barnen, åtta och 17 år, inte skadat sig.

– Jag blir jätterädd. Om det hade varit något av barnen kunde de ha skadat sig fruktansvärt. Vår 17-åring satte i halsen men kunde hosta upp det. Det kunde ha gått riktigt illa, säger hon.

Liknade plast

Ann kontaktade både Willys och Axfood, företaget som äger Garant. Axfood bad henne att skicka in fiskpinnarna till dem för analys. Willys-butiken höll med om att bitarna liknade plast, men vill inte plocka bort produkten förrän analysen är klar. Ann själv vill varna andra för det som hände.

– Jag vet ju att många barnfamiljer köper fiskpinnar. Jag blir så jävla rädd, jag vill inte att någon skadas. Visst kan fiskpinnar innehålla spår av ben, men det här är för många. De brukar även vara mjuka och töjbara. Det är inte de här. Vi fiskar själva och vet hur fiskben ska se ut, säger hon.

Claes Salomonsson, presschef på Axfood AB, bekräftar att Ann varit i kontakt med dem. Han berättar att enstaka ben hittats i fiskpinnar tidigare, men något larm om plastbitar har de inte fått.

– Det är förstås tråkigt det som hänt tycker vi. När jag tittar på bilden tycker jag att det lika gärna kan vara fiskben, men det vet vi inte. Vi har bett att få in paketet så att vi kan utreda. Om det nu är ben ska de inte vara där heller och hon kommer att få ersättning från oss oavsett, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Axfood

Willys