Syriska flygplan i ny attack från bombade flygfältet

Ryssland skickar stridsfartyg till Medelhavet

NYHETER

WASHINGTON. Efter USA:s attack på Syrien: Ryssland skickar militärfartyg till Medelhavet, skriver The Hill.

Samtidigt har syriska stridsflygplan genomfört en ny attack från den bombade flygbasen, uppger nyhetsbyrån AFP.

En rysk fregatt bestyckad med kryssningsmissiler är på väg till syriska Tartus, uppger nyhetsbyrån Tass.

Den ryska nyhetsbyrån beskriver det som ett rutinuppdrag och att fartyget av Admiral Grigorovich-typ, som vanligen är utplacerad i Svarta havet, väntas anlända vid Syriens kust under fredagskvällen.

– Det ryska skeppet, beväpnat med kryssningsmissiler, kommer att besöka logistikbasen i Tartus i Syrien, säger en källa till Tass.

Enligt Nyhetsbyrån Tass källa är det oklart hur länge skeppet ska befinna sig i Medelhavet.

– Men oavsett kommer det stanna minst en månad, säger källan.

Det var från Medelhavet som två amerikanska stridsfartyg under natten till fredagen svensk tid avfyrade 59 kryssningsmissiler mot Syrien. Måltavlan var den regeringskontrollerade flygbas i Syrien där kemgasattacken mot den syriska befolkningen tidigare i veckan enligt amerikanska myndigheter anses ha inletts.

Källor uppger till Fox News att den ryska fregatten var på väg mot de amerikanska stridsfartygen.

Samtidigt uppger nyhetsbyrån AFP, som citeras av libanesiska engelskspråkiga sajten Daily Star att det syriska flygvapnet under fredagen har använt den bombade flygbasen för att genomföra fler attacker.

AFP citerar den oppositionella organisationen Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som säger att stridsflygplan ”lyfte från inom Shayrat-flygbasen, som delvis fungerar igen, och slog till mot mål i Palmyra.”