Sjöstedts present från sonen – Donald Trump

Foto: Jonas Sjöstedts Facebook
NYHETER

Du har säkert skapat gåvor i slöjden till dina föräldrar som barn. Smörknivar och nålkuddar. Men Jonas Sjöstedts son Tor, 9, kom hem med en Donald Trump, skriver Göteborgs-Posten.

Det var under lördagsmorgonen som vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt publicerade en bild på en gåva han hade fått av sin son Tor, 9 år. Sonen och hans klasskompisar hade fått lära sig att tova på syslöjden och Thor valde att göra en present till sin pappa.

Thor hade tovat ihop en Donald Trump. Mot en grå tovad bakgrund ser man en man med gult ansikte, putmun och den kända Trump-frisyren.

– Han kom hem och sa ”titta vad jag har gjort”. Jag blev glad och den var ju väldigt lik också, säger Jonas Sjöstedt till Aftonbladet.

Tor berättade att han var ensam om att göra Donald Trump. Men att han valde just det motivet tycker inte Jonas Sjöstedt är konstigt.

– Jag tror att Tor, precis som andra barn är nyfikna på vad och vem Donald Trump är egentligen. Jag tror att han är både fascinerad och förskräckt av Trump. Barn förstår mer än vi tror, säger Jonas Sjöstedt och fortsätter:

– Jag brukar inte dra upp ämnet själv men när barnen frågar brukar jag förklara att hans politik går ut över vanliga amerikaner, om hans rasism och att han struntar i klimatfrågan.

Vad tror du det blir för motiv härnäst?

– Jag vet inte om det blir någon mer tovning faktiskt, men man blir stolt som förälder i alla fall, säger Jonas Sjöstedt och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM