Misstänkta för dubbelmordet i Hallonbergen kopplas till ytterligare mord

NYHETER

Offren i dubbelmordet i Hallonbergen kan ha dödats för att en av dem var vittne i en mordutredning, som Aftonbladet tidigare skrivit.

Nu bekräftar åklagaren att två av de häktade för dubbelmordet även misstänks för inblandning i mordet på en 25-årig man.

– Jag har begärt 20-åringen häktad för medhjälp till mord och kommer att begära 21-åringen häktad för medhjälp till mord, säger åklagare Olof Calmvik.

De två makarna mördades brutalt i Hallonbergen tidigare i mars.

Flera personer tog sig in i parets lägenhet och högg ihjäl kvinnan. Hennes man flydde genom fönstret men blev upphunnen och huggen av gärningsmännen. Han dog på sjukhus av sina skador.

Aftonbladet har tidigare rapporterat om polisens teori: att paret mördades för att en av dem blivit vittne till ett mord på en 25-årig man den 22 januari.

Begärs häktade för ytterligare mord

Nu bekräftar åklagaren att två av de tre som har häktats misstänkta för dubbelmordet i Hallonbergen även misstänks ha spelat en roll i mordet på 25-åringen, vilket DN först rapporterade.

– Jag har begärt 20-åringen häktad för medhjälp till mord och kommer att begära 21-åringen häktad för medhjälp till mord den 22 januari, säger åklagare Olof Calmvik.

Åklagaren vill inte kommentera uppgifterna om att motivet för dubbelmordet i Hallonbergen var att tysta ett vittne.

– Jag kan inte kommentera det i nuläget. Vi utreder alla motivbilder, säger Calmvik.

Känsligt utredningsläge

En 16-åring är sedan tidigare också häktad misstänkt för dubbelmordet i Hallonbergen.

Åklagaren vill inte säga om offren vid dubbelmordet i Hallonbergen även figurerar i förundersökningen gällande mordet på 25-åringen i januari.

– Utredningsläget är fortfarande känsligt och jag kan inte gå in på detaljer, säger Olof Calmvik.

Den mördade 25-åringen, tungt kriminellt belastad, kördes till sjukhus efter en skjutning i Hallonbergen den 22 januari. På sjukhuset dog han av sina skador.

Sedan tidigare sitter fyra män häktade för medhjälp till mordet på 25-åringen.

– De är från samma område, säger Calmvik.

ARTIKELN HANDLAR OM