Bröllop

Kunde inte komma på barnbarnets bröllop – kom på briljant lösning

Av: 

Nicole Gustafsson

NYHETER

Inga och Tord orkade inte ta sig hela vägen till vigseln när deras barnbarn Emilia gifte sig. Då klädde de upp sig – och var med via länk.

– Det var så fint, säger brudens syster Mathilda Segerdahl.

I lördags ställdes det till med bröllop i Mariefred. Mathilda Segerdahls syster Emilia skulle säga ja till sin kärlek Tim. Och hela familjen ville vara på plats för att bevittna parets kärlekslöften.

Men syskonen Segerdahls farföräldrar har kommit upp i åren och kände att resan från Karlstad till Mariefred var för lång.

– Mina farföräldrar är ganska gamla. Så farmor var ledsen när hon berättade att hon inte kommer orka åka till Mariefred, säger Mathilda.

Lärde farföräldrarna Skype

Men Mathilda, 26, skulle komma på ett sätt så att hennes farmor och farfar, Inga och Tord, ändå skulle kunna ta del av sitt barnbarns bröllop.

– Farfar har ju en dator, så jag tänkte: Om jag filmar med min telefon live när de gifter sig så får de se det, berättar Mathilda.

Hon fixade Skype till sin mobiltelefon och åkte hem till Inga och Tord och förklarade hur det fungerade. Efter att ha testkört den tekniska funktionen några gånger innan den stora dagen så satt rutinerna inne.

– Så innan vi gick in i kyrkan ringde jag upp dem. De fick heja på oss barnbarn, kusinerna och andra släktingar. Sedan filmade jag vigseln.

Klädde upp sig framför datorn

På bilder från vigseln syns Inga och Tord sitta uppklädda framför datorskärmen.

– Det var roligt för farfar sa till farmor innan vigseln: ”Då kan vi bara klä upp oss upptill vi behöver inte klä oss fint nertill för det kommer de ju inte se”, berättar Mathilda.

Men Inga och Tord klädde sig snyggt från topp till tå ändå.

– Jag satte på mig en vacker klänning och min man satte på sig en kavaj, berättar Inga, 83 och fortsätter:

– Vi fick höra Emilias man sjunga för henne. Det var en vacker vigsel och alla var nöjda och glada.

Farfar Tord, 84, som gillar att fotografera passade även på att ta lite bilder av datorskärmen som visade bröllopet.

– Det var så fint, och bröllopet var hur underbart som helst! Vi är glada att de kunde vara med – speciellt min syster, säger Mathilda.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu hos Cervera – förhandsboka nu innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Här friar Alexander till sin Mikaela – med en flashmob

ÄMNEN I ARTIKELN

Bröllop

Vigsel

Skype

Familj

Mariefred

Kärlek