Riksgränsens larm: ”Det är ovanligt mycket snö i år”

Av: Andreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:

Det snöar rejält i Riksgränsen, över fyra meter har kommit hittills i år och snön fortsätter att falla.

– Det är helt galet, det har varit snöstormar, jag vet inte om det är rekord men det är ovanligt mycket snö, säger Per Jonsson Öhlin, marknadschef på Laplandsresorts.

I vissa delar av Sverige har snö varit en bristvara i vinter och en del skidorter har haft problem med att kunna öppna hela skidanläggningarna. Det problemet har inte Riksgränsen, Sveriges nordligaste skidort, haft.

– Det har varit snöstorm här uppe och på sina ställen har det kommit en bra bit över fyra meter, säger Per Jonsson Öhlin.

”Det kommer in en del frågor om snöläget så vi tror att denna bild kan räta ut en del frågetecken”, skrev Riksgränsen på sin Facebooksida i anslutning till bilden.
Foto: Privat/Riksgränsen
”Det kommer in en del frågor om snöläget så vi tror att denna bild kan räta ut en del frågetecken”, skrev Riksgränsen på sin Facebooksida i anslutning till bilden.

”Över fyra meter”

På måndagen lade Riksgränsen upp en bild på sin Facebooksida med en person som fått skotta fram entrén till sitt hus. Till bilden hade man texten, ”Det kommer in en del frågor om snöläget så vi tror att denna bild kan räta ut en del frågetecken”.

– Jättemånga tror att det är ett första aprilskämt men det är det inte. På sina ställen är det så här mycket snö, en bit över fyra meter. Det här var en person som kom upp hit till Riksgränsen och fick skotta fram sin entré till huset, säger marknadschefen.

Är det rekordmycket snö?

– Jag vågar inte säga om det är rekord eller inte, men det är ovanligt mycket snö i år, så mycket kan jag säga.

”Påverkar inte öppettider”

Riksgränsen öppnade sin anläggning den 1 mars och har öppet fram till den 26 maj, därefter har man stängt fram till midsommar då man öppnar för skidåkning under midsommarhelgen. Trots att det redan kommit över fyra meter snö och att det enligt väderprognosen ska falla ännu mer, tror inte Per Jonsson att snömängden kommer att förändra något.

– Det kommer inte påverka våra öppettider. Vi kommer nog att stänga i slutet av maj för att öppna igen till midsommar som vanligt, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE