Skyltfönster i butik sprack efter rekordvärme

Årets midsommar har anlänt med rekordvärme.

Så varmt att i Stenungsund sprängdes ett skyltfönster i de höga temperaturerna.

– Det var en rejäl smäll, säger Mikael Berglund, som var på plats när skyltfönstret sprack.

Inför midsommarhelgen har SMHI varnat för värmerekord på flera platser. Och det har blivit varmt. I Stenugnsund stod termometern på 33 grader under förmiddagen.

Frilansfotografen Mikael Berglund var på väg in i H&M-butiken på Stenungstorg för att köpa en ny skjorta inför midsommarmiddagen, när han möttes av avspärrningar utanför butiken.

–Jag går förbi skyltfönstret så ser jag att det hänger ner över vägen. Det står väktare och butikspersonal bredvid så jag går fram och frågar vad som har hänt, säger Mikael Berglund.

Rutan som sprack i värmen.
Rutan som sprack i värmen.

Väktarna berättar då att skyltfönstret har vikt sig på grund av den höga värmen. Mikael fortsätter in till butiken och när han står vid kassan, redo för att betala, hörs en kraftig smäll.

– Hela skyltfönstret har då brakat ner. Hade man inte vetat att det var skyltfönstret som brakade loss så hade man kunnat tro att det var allt från terrorattentat till att någon hade kört in i skyltfönstret av annan anledning, säger Mikael Berglund.

Ingen person ska ha skadats och väktare var på plats för att städa undan glaset. Enligt Mikael tittar man nu på om det kan hända med de andra fönstren.

Publisert:

LÄS VIDARE