Så blir veckans väder i Uppsala

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:
Efter måndagens snökaos väntar betydligt mer vårlikt väder resten av veckan.
Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Efter måndagens snökaos väntar betydligt mer vårlikt väder resten av veckan.

Det svänger snabbt när det kommer till vädret i Uppsala just nu. Efter helgens ganska fina väder gjorde vintern ett tillfälligt besök på måndagen.

– Det är typiskt marsväder, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.

Den som väntar på bättre väder behöver inte vänta länge. Måndagens busväder med både snö- och hagelstormar drar undan och redan på tisdag blir det åter sydvästliga vindar och behagligare temperaturer i hela Uppsala.

– Det här var ett kort litet inspel av vintern. Natten till tisdag blir väldigt kall, men sedan blir det varmare när vindarna slår om till sydvästliga. Temperaturen på tisdag hamnar kring 5–6 grader, och det blir en del sol varvar med en moln, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.

Foto: Hasse Holmberg / TT / TT NYHETSBYRÅN
Solen kommer tillbaka i veckan.

Tvåsiffriga temperaturer i veckan

På onsdag och torsdag fortsätter temperaturerna att stiga, samtidigt finns det risk för regn – och till och med mera snö.

– Det är typiskt marsväder. Vi har en del nederbördsområden, både med regn och snö, som ska passera. Om de väljer att passera nattetid är risken stor att det blir som snö. Mellan dessa nederbördsområden kommer det dock att bli en del sol och mellan 5–10 grader.

ANNONS

Storsäljare

Uppsala

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN