Hundar

Chloe förgiftades – nu varnar Mathias

Av: 

Claes Olsson

NYHETER

Precis i början av kvällspromenaden märkte Mathias Rei att hans hund Chloe betedde sig märkligt. Hon började dregla, morra och var okontaktbar. Nu är Mathias Rei övertygad om att hon blivit förgiftad – och vill därför varna andra hundägare.

För en dryg vecka sedan gick Mathias Rei, 25, ut på promenad med blandrastiken Chloe i stadsdelen Tuve i Göteborg. Redan efter första stoppet, ett träd som skulle luktas på, började hunden bete sig märkligt. Något som GT var först att rapportera om.

– Vi hann bara gå några meter innan hon började nysa och andas konstigt. Det såg ut som hon fått något i nosen. Hon började använda tassarna för att bli av med det. När jag kom närmre såg jag hur det droppade dregel från hennes mun. Hon var helt vilsen, säger Mathias Rei till Aftonbladet.

Kontaktade veterinär

Chloe lyssnade inte på tilltal och började gny och morra. Tillsammans skyndade de hem och Mathias Rei ringde upp en veterinär via videosamtal.

– Jag förklarade allt och visade upp Chloe. De sa med en gång att det var en förgiftning, att alla symptom tydde på det. Då blev jag väldigt orolig, säger Mathias Rei.

Han fick rådet att torka hunden kring munnen i fall något satt kvar. Därefter satt han med Chloe i någon timme tills hon hade hämtat sig. Lyckligtvis piggnade hon till.

Vill varna andra

Nu vill Mathias Rei varna andra hundägare i Tuve. Han har fått höra om flera liknande fall under den senaste tiden. Bostadsrättsföreningen Tuvehus 6 skriver på sin hemsida att en hund har dött och att flera har insjuknat efter att gift blivit utplacerat i området.

– Det är hemskt. Det är viktigt att man håller extra koll på sina hundar nu. Det är nog bra om man läser på om förgiftning och olika symptom. Som tur var gick det bra för Chloe, men man vet ju aldrig, säger Mathias Rei.

Han berättar att han tänker polisanmäla händelsen.

ANNONS EXTERN LÄNK

25 % medlemsrabatt på belysning hos Åhléns – handla här

Åhléns

Publisert:

LÄS VIDARE

Hotet till hundägare: Plocka upp – annars lägger jag ut gift

ÄMNEN I ARTIKELN

Hundar

Göteborg

Djurplågeri

Djur & natur

Husdjur