Uppgifter: Kvinna utsatt för överfallsvåldtäkt

Av: Erik Melin, Victor Stenquist

Publicerad:
Uppdaterad:

En kvinna våldtogs under lördagsnatten på väg hem från taxifärden, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Under promenaden ska kvinnan ha blivit indragen i en dunge, blivit utsatt för strypgrepp och sedan våldtagen.

Polisen vill inte uttala sig om ärendet.

Under natten mot lördag fick polisen larm om att en kvinna ska ha blivit överfallen och våldtagen i Solnastadsdelen Bergshamra.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska våldtäkten skett vid 02.15-tiden då kvinnan promenerat mot hemadressen efter en taxiresa.

Utsattes för stryptag och våldtäkt

Kvinnan ska då ha blivit indragen i en dunge, varpå gärningsmannen uppges ha tagit stryptag på kvinnan och våldtagit henne, enligt Aftonbladets uppgifter.

Stockholmspolisen vill inte uttala sig om ärendet.

– Jag kan bekräfta att vi har en utredning som korresponderar med uppgifterna du nämner, men det råder förundersökningssekretess och därför tänker jag inte kommentera det mer, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Ingen kommentar från polisen

Polisen vill därför inte svara på frågor om man gripit eller har någon misstänkt eller kommentera vad man gör för att hitta en eventuell gärningsman.

Polisen vill heller inte kommentera om kvinnan skadats fysiskt vid överfallet eller uppgifter kring var och när överfallet uppges ha ägt rum.

Polisen vill heller inte uppge hur ärendet rubriceras eller om man söker upplysningar från allmänheten.

FOTNOT: Polisen gick under måndagen ut med uppgiften att brottsplatsen inte är fastställd men troligtvis är någonstans i närheten av Frescati i Stockholm och inte i Bergshamra.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN