Kvinna ramlade av cykeln – då tafsade ”räddarna” på henne

Foto: TT/Montage
Fotona är exempelbilder och har inget samband med texten.

avChristina Smedbakken

NYHETER

Den 20-åriga kvinnan ramlade av cykeln mitt i natten i Eskilstuna. Två män kom för att hjälpa henne – men visade sig vara ute efter något helt annat, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Det var strax efter midnatt mot tisdagen som den 20-åriga kvinnan var ute och cyklade i Eskilstuna. Plötsligt var olyckan framme och hon föll av cykeln. När hon låg på marken såg hon hur två män närmade sig. Hon antog att de kommit för att hjälpa henne – men det skulle snart visa sig att de hade helt andra motiv.

Tog på brösten och mellan benen

En av männen började tafsa på henne och ta på hennes bröst och mellan hennes ben. Som tur var dök en manlig bekant till kvinnan upp och avbröt övergreppet.

– Hade inte han kommit vet man inte vad som hade hänt. Det kan man ju bara sia om, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen till Eskilstuna-Kuriren.

Fortfarande på fri fot

Larmet inkom till polisen klockan 00.30. När patrullen anlände till platsen hade gärningsmännen redan hunnit avlägsnat sig. Kvinnan var då chockad efter händelsen, men inte i så allvarligt skick att hon behövde uppsöka sjukhus.

Polisen sökte under natten efter männen med hundpatrull, men på tisdagsmorgonen hade de fortfarande inte gripits. Polisen rubricerar händelsen som sexuellt ofredande.

ARTIKELN HANDLAR OM