PRESENTERAS AV

Busschaufför tog omväg – för att köra berusad flicka hem

NYHETER

När busschauffören hörde att flickan var berusad, utan pengar och långt ifrån sitt hem valde hon att köra en omväg för att se till så att flickan kom hem säkert. Nu hyllas busschauffören som hjälte, skriver danska TV 2.

Foto: TT/Facebook

Det var i fredags natt som en ung, berusad, flicka klev på bussen i Aarhus, Danmark. Hon hade varken skor, telefon eller pengar på sig och frågade chauffören hur hon kunde ta sig lättast hem till Skødstrup utan pengar.

Enligt Vibeke Tofteby som var en av passagerarna på bussen var det många utav de övriga passagerarna som erbjöd sig att betala hennes biljett.

”Bussen körde inte genom Skødstrup, så flickan ville bara sitta på bussen så långt hon kunde. När vi kom till hållplatsen närmast Skødstrup, vacklade hon av bussen”, skriver Vibeke i ett inlägg på Facebook.

Men busschauffören blev bekymrad och bad flickan att komma tillbaka in i bussen igen då hon tänkte köra henne hem. Flickan tackade ja till erbjudandet och chauffören frågade de andra passagerarna om det var okej att bussen tog en omväg så att flickan kom hem säkert.

”Hyllas på sociala medier”

Och så fick det bli. Trots att bussen skulle anlända några minuter försent till slutstationen var alla överens om att de skulle köra hem flickan. Nu hyllas chaufförens initiativ på sociala medier.

”Stor hyllning till en empatisk förare som bröt färdplanen till förmån för en medmänniska som uppenbarligen inte kunde ta hand om sig själv. Stor eloge till passagerarna, som erbjöd sig att betala flickans biljett, och för alla passagerare som känner att föraren agerat helt rätt” skriver Vibeke Tofteby i sitt inlägg som har nåtts av tusentals.

Uppskattas inte vanligtvis

Även om passagerare och bussbolaget vanligtvis inte uppskattar förseningar så stöttar bussbolaget chaufförens beslut.

– Om man tänker sig att flickan hade kommit bort eller att någonting hade hänt, så hade det varit hemskt både för förare och passagerare. Det har varit incidenter där det har hänt fruktansvärda saker med unga flickor så om vi kan hjälpa till att undvika det, vi vill det. Jag tror att föraren agerade mycket bra säger Mette Julbo, biträdande chef för Midttrafik till TV 2.

ARTIKELN HANDLAR OM