Pappan köpte fidget spinner – för 100 000

1 av 2 | Foto: Facebook
Dottern med spinnern.
NYHETER

Fidget spinner-febern rasar över Norden. Men en pappa i Danmark har tagit trenden till en helt ny nivå – och gett dottern en guldbelagd spinner i present.

– Jag tycker att det känns lite roligt att få en sån beställning, säger guldsmeden Jon Risdahl till Danmarks Radio.

I danska Lökken har en pappa tagit fidget spinner-trenden till nya höjder. När det var dags att ge den 14-åriga dottern en present la han in en beställning hos guldsmeden Jon Risdahl.

Han bad om att få en fidget spinner belagd i 18 karat guld.

– Det var en spinner som hon använde sedan tidigare och hade köpt för 30 kronor. Hålen fick bytas, och sen skulle det vara guld, och en diamant i varje av de tre hålen, säger Risdahl till Danmarks Radio.

1 av 3

Fick betala för sig

Fidget spinner-trenden började snurra tidigare under försommaren. Flera svenska butiker har periodvis haft helt slutsålt på den populära leksaken. Men om någon tidigare nått den danska pappans nivå av fanatism är oklart.

Oftast kostar en spinner någonstans mellan 50–100 kronor i Sverige. Riktigt så billigt kom inte den danska pappan, som valt att förbli anonym, undan. Han slantade upp 77 000 danska kronor –  omkring 110 000 svenska.

– Jag tycker det känns lite roligt att få en sån beställning, säger Jon Risdahl.

Risdahl har själv inte gjort något liknande tidigare. Men han säger att det var ett roligt uppdrag att utföra, och har berättat om beställningen i ett Facebookinlägg.

– Jag har inga åsikter kring vad folk beställer eller vem de ger sakerna till, säger han till DR.

ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark

Guld