Polisen söker efter smitare: ”Jag har bråttom till jobbet”

1 av 2 | Foto: Polisen
Bild på kvinnans skadade ben.
NYHETER

En yngre kvinna blev påkörd bakifrån av en bil när hon själv körde sin moped. Nu efterlyser polisen föraren som smet från platsen.

– Händelsen i sig är anmärkningsvärd, att man kör på en ung kvinna på moped och lämnar henne där utan att kolla vad som hänt, säger Håkan Johansson, stationsbefäl vid polisen.

På tisdagsmorgonen vid sjutiden blev en ung kvinna åkandes på moped påkörd av en bil på Lavön i Orust. Kollisionen gjorde så att hon körde ned i diket och skadade sig.

Föraren stannade till, klev ur bilen och tittade mot henne och hon trodde att hon skulle få hjälp. Men istället lämnade han henne och platsen med orden: ”Bra du står. Jag har bråttom till jobbet”.

Kvinnan fick kontakta sin pappa som såg till att hon fick vård. Hon ska ha fått skador i ansiktet, på händerna och på benet.

Polisen har gått ut med en efterlysning efter föraren på sin Facebooksida.

– Händelsen i sig är anmärkningsvärd, att man kör på en ung kvinna på moped och lämnar henne där utan att kolla vad som hänt. Nu blev hon inte allvarligt skadad som tur var, men det vet inte han något om, säger Håkan Johansson, stationsbefäl för polisen i södra Fyrbodal.

Hade på sig kostym

Mannen ska ha kört en nyare BMW, som kan vara en combi. Han ska vara 25–30 år, haft på sig en svart kostym, vit skjorta och svart slips. Han hade mörkblont, välklippt hår och en smal kroppsbyggnad.

Polisens efterlysning har delats över 2 800 gånger.

– Det fick ett ganska stort genomslag igår. Men vi har inte fått några konkreta tips.

Enligt Håkan Johansson är det inte vanligt att man smiter från olyckor.

– Det vanliga är att man stannar och gör rätt för sig.

Kör man på någon så ska man kolla hur den drabbade mår.

– I första läget ska man kontrollera hur det gått och larma ambulans. Utreda orsaken och olyckan gör man sen. När det rör sig om en oskyddad trafikant som i det här fallet tycker jag definitivt att man borde ha larmat ambulans.

Händelsen är rubricerad som trafikolycka smitning, vårdslöshet i trafiken och om polisen finner gärningsmannen kan det röra sig om vållande till kroppsskada.

Har man uppgifter som kan hjälpa polisen så ska man ringa 114 14 eller kontakta sin närmsta polisstation.

ARTIKELN HANDLAR OM