Vita huset: Hon är Trumps nya kommunikationschef

avJosefin Silverberg, Niklas Eriksson

NYHETER

Hope Hicks, 28, är presidentens senaste kommunikationschef.

Hon blir den femte personen att ta över vad beskrivs som Washingtons ”tuffaste jobb” – inom loppet av sju månader.

Men hon är inte en permanent lösning.

1 av 3 | Foto: AP
President Trump tillsammans med Hope Hicks.

Amerikanska medier gick under onsdagen ut med uppgifter från Vita huset-källor om att Hope Hicks erbjudits och accepterat tjänsten som Donald Trumps nya kommunikationschef.

Kort senare bekräftade Vita huset att 28-åringen tar över uppdraget som beskrivs som ”Washingtons tuffaste jobb”.

”Hope Hicks kommer att arbeta med Vita husets pressekreterare Sarah Sanders och hela kommunikationslaget samt fungera som tillfällig kommunikationschef för Vita huset” uppges det i ett pressmeddelande enligt Politico.

Tjänsten har varit vakant sedan Anthony Scaramucci petades efter bara tio dagar på posten. Hope Hicks blir den femte kommunikationschefen för Vita huset under president Trumps knappa sju månader vid rodret men hon har jobbat nära presidenten i flera år.

Redan 2014 började hon arbeta heltid för Donald Trumps affärsimperium och som 26-åring roddade hon kommunikationen för presidentvalskampanjen.

Nära band till Ivanka Trump och Jared Kushner

Av amerikanska medier beskrivs hon som en av presidentens mest lojala och pålitliga medarbetare och hennes arbetsplats finns precis utanför det ovala rummet.

Hope Hicks har enligt New York Times en nära relation till presidentdottern Ivanka Trump och hennes make Jared Kushner, rådgivare till Vita huset.

Som ansvarig för den strategiska kommunikationen har hon haft en något mer undanskymd roll än exempelvis presstalespersonerna Sarah Huckabee Sanders och hennes föregångare Sean Spicer.

Som 28-åring är hon den yngsta personen någonsin som utnämnts till kommunikationschef av en amerikansk president sedan tjänsten inrättades 1969, skriver Daily Mail.

Bara tillfällig lösning

Hope Hicks kommer att chefa över kommunikationen tills en permanent ersättare har utsetts. När det kan bli är oklart.

”Vi kommer att utannonsera en permanent kommunikationschef vid ett lämpligt tillfälle” uppger Vita huset i ett uttalande.