Politik

Ygemans svar efter omtalade minspelet

Av: 

Jonna Claesson

NYHETER

Under en interpellationsdebatt i riksdagen med Roger Haddad (L) reagerade Sveriges inrikesminister Anders Ygeman minst sagt kraftfullt, åtminstone om hans minspel får tala. Reaktionen har mött både kritik och gapskratt.

Det var under gårdagens interpellationsdebatt i riksdagen som Anders Ygemans minspel fick tala för vad han tyckte om Roger Haddads (L) utläggning om hur många poliser det finns i Sverige idag.

”Vi har aldrig haft så lite poliser i Sverige som nu de senaste sju åren, och det är under din tid som minister”, säger Roger Haddad till Anders Ygemans stora förvåning.

– Den kanske är lite överdriven den reaktionen får jag väl säga. Men jag blev så paff över att han jämför månadssiffror med årssiffror och därmed drar en slutsats som inte går att dra. Han har därmed fel, säger Anders Ygeman.

Och på frågan om det är en anomali att han reagerar så starkt eller om han är en minspelens man i interpellationsdebatten svarar Ygeman:

– Ser man det här klippet ser det ju inte ut som att jag kommer vinna poker-SM direkt.

Att Ygeman blev chockad menar Roger Haddad är oroande.

– Jag vill inte hamna i sifferleken. Men i år har 300 poliser slutat på grund av förtidspension eller missnöje. Vi har inte tillräckligt med resurser inom polisen.

ANNONS

20% på solskydd från ACO Sun - solsäkert för hela familjen!

Extern länk från ACO Sun

Köp här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Politik

Anders Ygeman

Roger Haddad