Tonåringar gripna för syraattacker i London

NYHETER

Förövarna sprejade frätande syra i ansiktet på offren – och rånade dem.

Sent på torsdagskvällen drabbades fem Londonbor av syraattackerna.

Två tonåringar, 15 och 16 år gamla, är gripna och misstänkta för de brutala brotten.

Foto: Reuters
Ambulans och polis på plats efter en av syraattackerna.

De fem attackerna inträffade inom 90 minuter – och rånarna riktade in sig på mopedister.

Två gärningsmän på moped körde upp bredvid offren och sprejade frätande syra i deras ansikten. I tre av fallen stal rånarna offrets moped. Men vid två tillfällen lämnade gärningsmännen brottsplatsen tomhänta.

Rånarnas första offer blev 32-åriga UberEats-budet Jabed Hussain. Han attackerades 22.25 vid Hackney Road i nordöstra London.

– Plötsligt hörde jag ljudet av vatten. Jag bara skrek. Det brändes i mitt ansikte. Jag skrek efter vatten att skölja mig med, säger Jabed Hussein till Press Association.

Rånarna lämnade platsen med hans moped. Jabed Hussain knackade på fönstren till bilarna bakom – ingen öppnade.

– Jag sprang bara fram och tillbaka. Jag visste inte var jag skulle få tag i vatten.

Till slut stannade en förbipasserande kvinna som tog Jabed till sjukhuset. Hans fysiska skador bedöms inte vara allvarliga, men Jabed är chockad efter det som hänt.

– Mina läppar brändes och skadorna har blivit värre. Jag är jätterädd och vågar inte gå tillbaka till jobbet. Jag vet inte vad jag ska göra. Min fru och min familj är rädda. De vill att jag ska sluta på jobbet som matbud, men jag älskar mitt jobb, säger Jabed Hussain till PA.

Två unga personer greps under fredagens tidiga timmar, misstänkta för attackerna. En 15-årig pojke har släppts mot borgen till rättegångsdatum i augusti.

En 16-årig pojke sitter anhållen, och på lördagskvällen delgavs han de 15 åtalspunkterna. Bland annat misstänks han för rån, rånförsök, droginnehav och vållande till allvarlig kroppsskada, meddelar Metropolitan Police.