Svar om regeringskrisen dröjer

Regeringen uppges vara beredd att avgå efter att Alliansen bestämt sig för att väcka misstroendevotum mot tre ministrar.

Men efter flera krismöten meddelar regeringen att ett besked om framtiden inte kommer att lämnas förrän i morgon förmiddag.

– Vi har inte bråttom med det här, säger Odd Guteland, presschef i statsrådsberedningen.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Stefan Löfven har under dagen kallat in flera ministrar till Rosenbad för att diskutera framtiden efter Allianspartiernas besked att de kommer att väcka misstroendevotum mot tre av Löfvens ministrar: infrastrukturminister Anna Johansson, inrikesminister Anders Ygeman och försvarsminister Peter Hultqvist.

Alliansen är redo att ta över regeringsmakten och enligt en regeringskälla till Aftonbladet ska regeringen vara beredd att avgå och låta Alliansen och Anna Kinberg Batra styra fram till nästa val.

– Hon skulle då med ett år kvar till ordinarie val få enormt svårt att styra, uppger källan för Aftonbladet.

Pressträff klockan 10

Efter att flera ministrar setts gå in på Rosenbad har många under eftermiddagen väntat på ett besked från statsministern.

– Det bör bli under dagen, sa Tomas Eneroth, Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, till TT.

Men strax före klockan 19 står det klart att ett besked om framtiden dröjer. Efter att Stefan Löfven suttit i flera möten under eftermiddagen meddelade Odd Guteland, presschef i statsrådsberedningen, att en pressträff kommer att hållas först klockan tio på torsdagen.

– Vi har inte bråttom med det här, säger Guteland till journalister utanför Rosenbad.

Publisert:

LÄS VIDARE