Polisen bekräftar hotbild mot skjuten kvinna

Polisen bekräftar nu Aftonbladets uppgifter om att kvinnan som sköts i Örebro på måndagskvällen levde under mordhot.

Polisen utredde hennes exmake men lade ned förundersökningen i brist på bevis.

– Den som är anhållen nu är också misstänkt för förberedelse till mord som vi utredde tidigare. Förundersökningen blev tyvärr nedlagd, vi lyckades inte stärka misstankarna, säger polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Aftonbladet kunde igår avslöja att det fanns en hotbild mot kvinnan som på måndagskvällen sköts på en parkering vid Brickebacken i Örebro. Kvinnan är i 30-årsåldern, hon har flera barn tillsammans med sin före detta man som nu misstänks för skjutningen. Enligt uppgifter till Aftonbladet tipsades polisen om att mannen hade planer på att skjuta kvinnan. Polisen ska ha satt in skydd runt kvinnans bostad, en insatsgrupp som kunde gripa mannen om han gick till angrepp.

– Jag kan bekräfta uppgifterna i media att det har funnits en hotbild mot den här kvinnan som vi fick information om för ett antal veckor sedan, säger Dangardt.

Polisen hade kontakt med kvinnan

Polisen utredde hotbilden som misstänkt förberedelse till mord.

– Vi har vidtagit ett antal utredningsåtgärder inom ramen för den här förundersökningen, spaningsinsatser, kontakter med den hotade kvinnan och så vidare. Tyvärr gav inte åtgärderna resultat, vi kunde inte stärka misstankarna, säger Dangardt.

Knappt en vecka innan skjutningen, den 12 juli, lades utredningen ned av åklagare.

Flera skott

Det var på måndagskvällen som det hördes flera skott i Brickebacken i Örebro. Klockan 21.14 larmades polisen som hittade den skjutna kvinnan på en parkering. Kvinnan ska ha varit vid liv när hon fördes till sjukhus med ambulans.

Drygt två timmar efter skjutningen hörde kvinnans exmake av sig till polisen för att överlämna sig själv. Mannen som är i 45-årsåldern greps och anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Stefan Dangardt uppger att kvinnan ska vara vid liv men att skadeläget är okänt.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN