Ivankas isglass-tips fick ett kyligt mottagande

avEbba Thornéus

NYHETER

WASHINGTON. Hur gör man Memorial Day – den amerikanska helgdagen där man hedrar stupade soldater – lite mer festlig?

Med champagne-isglass förstås, twittrade Ivanka Trumps företagskonto för hennes livsstilsmärke ut på måndagen.

Ett inlägg som kritiserats som ”olämpligt”, ”tondövt” och ”respektlöst”.

”Min pappa tjänstgjorde i Vietnam sex gånger och skiter fullständigt i din champagne-isglass”, skriver en arg dotter på Twitter.

Foto: TT
Ivanka Trump.

Det var från Ivanka Trumps företagskonto för hennes livsstilsmärke – Ivanka Trump HQ – som receptet på champagne-isglass twittrades ut under Memorial Day – en helgdag i USA då stupade soldater hedras.

”Gör champagne isglass den här #MemorialDay”, lyder tweeten.

”Picknick, grillning eller isglass”

Om man klickar på länken i tweeten kommer det upp en rubrik som lyder ”Memorial Day – sommarens kick off” där läsaren också får tips om att fira dagen med picknick, grillning, en peppande spellista eller att klä sig helt i vitt – då det ska vara den första tillåtna dagen om man ”följer modereglerna”.

Inlägget har väckt massiv kritik och rört upp känslor bland amerikaner, som under måndagen hånfullt delade och kommenterade under tweeten.

”Min pappa skiter i din glass”

”Kom ihåg våra offer genom att göra champagne-isglass”

”Min pappa var skytt i Vietnam och var tvungen att torka bort blodet från sina döda vänner i helikoptern. #NoChampagnePopsicles”

”Ivanka, det här är min pappa. Han tjänstgjorde i Vietnam sex gånger och skiter fullständigt i din champagne-isglass”.

”Jag hedrar mina farfars tjänstgöring och oroar mig för att min brorson ska bli utplacerad. Och du gör isglass @IvankaTrump?”

Champagne och nedskärningar

Det är inte bara förslaget om att göra en isglass på en minnesdag som väckt avsky, utan även att basen ska vara en så pass exklusiv dryck som champagne då många påminner om att flera av Trump-stabens förslag kommer innebära försämringar och nedskärningar för låginkomsttagare.

Mer nedtonad ton

På sitt eget konto valde presidentdottern dock en mer nedtonad ton.

”I dag hedrar vi de män och kvinnor i våra väpnade styrkor som har förlorat sina liv för att skydda vår frihet. Tack för din tjänst #MemorialDay.”

ARTIKELN HANDLAR OM

Champagne