Samer, 40, är försvunnen – polisen vädjar om tips

avGustaf Tronarp, Oskar Forsberg

NYHETER

”Misstänker att han kan ha utsatts för brott”

Samer, 40, som driver en närbutik nära Falkenberg är spårlöst försvunnen. Polisen misstänker att han kan ha utsatts för brott.

Nu vädjar utredarna om tips från allmänheten.

– Det kan vara en liten pusselbit som vi saknar, säger Lars-Gunnar Perlinger vid Hallandspolisens avdelning för grova brott.

1 av 3
Samer, 40.

Samer är född 1977 och hemmahörande i Svenljunga. Han driver en livsmedelsbutik i ett samhälle några mil utanför Varberg.

Samer anmäldes försvunnen av sina anhöriga den 2 maj. Han hade då inte setts till sedan dagen före. Den 7 maj anträffade Missing people Samers bil på Hotell Ullareds parkering, som ligger centralt i samhället med samma namn.

Bilen är en silverfärgard Ford Mondeo. Det är okänt när den parkerades där.

”Alla tips är värdefulla”

Polisen misstänker att Samer kan ha utsatts för brott – och vädjar om tips från allmänheten.

– Det gäller framförallt i och omkring butiken den 1 maj eller dagarna därefter. Men också om någon har uppgifter från platsen där bilen återfanns vid hotellet i centrala Ullared, säger Lars-Gunnar Perlinger som är utredningsledare vid grova brott i Halland.

Han fortsätter:

– Vi vill att den som vet något om var den här mannen kan befinna sig eller vad som kan ha hänt honom ringer oss på telefon 114 14, alla tips är värdefulla för oss i det här arbetet. Det kan vara en liten pusselbit som vi saknar.

Omfattande insats

Ett stort antal poliser är inkopplade i sökandet efter handlaren. Utredningen leds av internationella åklagarkammaren i Göteborg i samarbete med Hallandspolisens avdelning för grova brott.

– Sedan 2–3 veckor är vi en stor grupp som arbetar med det här. Missing people är också inkopplade, men vi har ännu inte genomfört någon sökinsats, eftersom vi inte riktigt vet var vi ska leta, säger Lars-Gunnar Perlinger till Aftonbladet.

Polisen har knackat dörr i samhället utanför Falkenberg där mannens butik ligger. Flera förhör är också inplanerade att hållas i veckan, enligt Lars-Gunnar Perlinger.

Brottsrubriceringen är i nuläget människorov.

ARTIKELN HANDLAR OM