Anna bad sambon vattna trädgården – allt blev till is

NYHETER

Anna Björkegrens sambo Svante kom hem från en resa till Barcelona. Då gav hon honom ett enkelt uppdrag – att vattna trädgårdslandet.

Dagen efter insåg hon att något gått väldigt snett.

1 av 2
Foto: Privat
Anna Björkegren och sambon Svante.

Anna Björkegren bor med sin sambo Svante utanför Enköping. Sedan ifjol har de haft ett trädgårdsland på tomten där de odlar allt från morötter till ruccola-sallad.

När Svante nyligen kom hem från en resa till Barcelona fick han uppdraget att vattna trädgårdslandet. Men mitt i allt glömde han stänga av vattnet innan det var dags att gå och lägga sig.

Morgonen efter märkte Anna att något inte stod rätt till.

– Jag tyckte att det lät som att vår vattenpump var igång. Då följde jag vattenslangen och möttes av Arktis längst ned på tomten, säger hon och fortsätter:

– Jag fattade inte vad det var jag såg först. Jag fick en smärre chock och tänkte ”vad fan ska jag göra nu?”

Foto: Privat.
Trädgårdslandet var sig inte riktigt likt.

”Kanske han som får sköta det nu”

Anna skickade en bild på det inträffade till Svante, som inte heller förstod vad som hade hänt. Sedan lade hon upp bilden i en trädgårdsgrupp på Facebook i hopp om att få hjälp att rädda plantorna. Men de flesta tyckte bara att det som hänt var väldigt roligt.

– Det var mest glada tillrop jag fick till svar istället.

Nu kan det bli så att det är Svante som får ta det mesta av arbetet i trädgården – för att kompensera för det inträffade.

– Det kanske är han som får sköta om det här nu och se om det överlever.

Kan klara sig ändå

Paret har dock hopp om att det mesta av godsakerna ska kunna skördas ändå senare i år.

– Vissa säger att det tydligen är så här man gör för att övervintra växter men det är inget som varken min sambo eller jag känner till. Förhoppningsvis kanske det här var något bra istället för något dåligt men det återstår att se.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trädgård

Enköping

Facebook