Donald Trump – USA:s nye president

Trump hängde ut fackordförande på Twitter

Av: 

Isabelle Nordström

NYHETER

NEW YORK. USA:s blivande president hänger ut Carriers fackordförande på Twitter.

Orsaken? Chuck Jones kallade Trump för lögnare efter dealen med luftkonditioneringsfabriken.

– Jag får hot och allt möjligt från några av hans supportrar, säger Jones.

Chuck Jones, facklig ordförande vid luftkonditioneringsfabriken Carrier i Indiana, har öppet kritiserat Donald Trump för att ha ljugit när han hävdade att han räddade 1100 jobb på fabriken.

– Du lovade att rädda alla de här jobben. Du levererade bara halvvägs. Vi räknar med att du kommer tillbaka och behåller alla jobb, säger Jones till CNN på onsdagen.

Kritiken handlar om att även om ett antal jobb räddades ska fortfarande drygt 1000 flyttas till Mexiko. Dessutom menar Jones att det bara är 800 jobb som räddas. I övriga 300 är administrativa jobb som aldrig var tänkt att flyttas till Mexiko, säger han i en intervjun.

”Inte undra att de flyr landet”

Det gillade inte Donald Trump. Bara en liten stund efter att Jones medverkat i CNN:s "Erin Burnett Out Front" slog USA:s tillträdande president tillbaka på Twitter.

”Chuck Jones, som är ordförande för United Steelworkers 1999, har gjort ett förfärligt jobb i att representera arbetarna. Inte undra på att företag flyr landet”, skrev han i två tweets under onsdagskvällen.

”Om United Steelworkers 1999 var någorlunda bra hade de behållt jobben i Indiana. Spendera mindre arbetstid att prata. Sänk medlemsavgifterna.”

Enligt The Washington Post såg inte Jones själv inläggen, eftersom han använder en äldre, vikbar telefon. Men den började i varje fall att började ringa. Efter Trumps inlägg på Twitter har Chuck Jones blivit hotad.

– Jag får hot och allt möjligt från några av hans supportrar. Jag får dem hela tiden, men nu har det gått upp en snäpp, säger Jones till CNBC News.

Han tillägger att han inte får dödshot, men att vissa har hotat med att de vet att han har barn.

Sanders: Borde samarbeta

Bernie Sanders, som kandiderade till att bli Demokraternas presidentkandidat, kritiserade under torsdagen Trumps tweets.

”Mr Trump borde inte attackera starka fackliga ledare som Chuck Jones. Fackföreningar har hjälpt att bygga upp medelklassen i det här landet”, skriver Sanders på Twitter.

”Istället för att attackera effektiva fackledare som Chuck Jones, varför samarbetar du inte med dem för att skapa bra betalda jobb?”

I mars var det andra bud. Då publicerade Trumps blivande vicepresident Mike Pence en bild på Twitter från ett möte med just Chuck Jones.

”Uppskattar att få chansen att träffa Chuck Jones och hårt arbetande män i fackföreningen Local 1999 om våra ansträngningar att rädda jobb på Carrier.”

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på barnkläder – 70% rabatt på märkeskläder

Kids Brand Store

Chuck Jones, who is President of United Steelworkers 1999, has done a terrible job representing workers. No wonder companies flee country!
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Donald Trump – USA:s nye president

Donald Trump

Indiana

Mike Pence