Reinfeldt ska lyssna på FRA-kritik

avJohan Arkert

NYHETER

"Vi lyssnar naturligtvis också på förslag"

Statsminister Fredrik Reinfeldt ska lyssna på kritiken angående FRA-lagen.

Det meddelade han i dag vid en pressträff med regeringen och kommenterade socialdemokraternas inställning till signalspaningslagen.

– Om de vore i regeringsställning, skulle (de) vara mer intresserade eller också vara beredda att genomföra den här lagstiftningen, säger Fredrik Reinfeldt, till Sveriges Radios Ekoredaktion.

Statsminister Fredrik Reinfeldt uttalade sig i dag för första gången på länge i FRA-frågan. Han förklarade att han inte är beredd att riva upp lagen men att han är öppen för nya förslag för att öka den personliga integriteten, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

– Det måste naturligtvis göras på ett sätt så att vi lyssnar in vad i realiteten de fyra allianspartierna vill se på plats och utforma det dessutom på ett sätt som socialdemokratin åtminstone i regeringsställning skulle rösta för, säger Fredrik Reinfeldt till Ekot.

Borde komma överens

Han sade sig också efterlysa en bred politisk uppslutning bakom lagen.

– Vi har fortlöpande haft en attityd att det här borde vara någonting som åtminstone allianspartierna och socialdemokratin skulle kunna komma överens om. Jag är övertygad om att socialdemokraterna, om de vore i regeringsställning, skulle vara mer intresserade eller också vara beredda att genomföra den här lagstiftningen. Vi lyssnar naturligtvis också på förslag från dem, säger Fredrik Reinfeldt till Ekot.