Nyheter

Glömd dagisflicka hittades avsvimmad

NYHETER

En flicka på en förskola i Laholm glömdes kvar på lekplatsen när de andra gick in.

Hon hittades avsvimmad en halvtimma senare, troligen efter att ha fallit från en klätterställning.

Händelsen, som ägde rum i förra veckan, har nu anmälts till Skolverket. Flickan mår bra och är tillbaka på förskolan igen, skriver Laholms Tidning.

Personalen på utbildning

Förskolans ordinarie personal hade utbildning på förmiddagen den aktuella dagen. Barnen var ute på förskolans lekplats tillsammans med vikarier. När det blev dags att gå in och äta, märkte ingen att flickan blev kvar på lekplatsen. Först när den ordinarie personalen kom tillbaka, upptäckte man att flickan saknades. Då hade ingen sett henne på cirka en kvart.

Sedan gick det drygt 15 minuter till, innan man hittade flickan. Hon låg avsvimmad på ett undanskymt ställe på lekplatsen. Troligen hade hon ramlat från en klätterställning och slagit sig i huvudet.

”Allvarligt”

Nu ska Laholms förskolor se över sina rutiner.

– Det är ett allvarligt tillbud. Det väcker alltid tankar om hur det kunde ha undvikits, säger kommunens utbildningschef Per Jangen till Laholms Tidning.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Sverige–Slovakien i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter