Hunden dog – när han skyddade sin husse mot björnen

1 av 4 | Foto: Skärmdump Instagram
Hunden Pete dog när han försvarade sin husse mot en björn.
NYHETER

När en björn gick till attack mot Stephen Parisi, från USA, tog hunden Pete honom till försvar – och skadades så pass mycket att hans liv inte gick att rädda, skriver The Independent.

Stephen Parisi vandrade med sina hundar genom Monkvilles reservat i New Jersey när en björn fick syn på dem och gick till attack av rädsla. Den 14-åriga hunden Pete, av rasen Engelsk setter, tog direkt sin husse och de övriga hundarna, som var valpar, i försvar. Stephen sprang med hundarna och band de för att sedan återvända till Pete.

Så fort de var säkra sprang jag tillbaka för att skrämma björnen, men då var Pete väldigt skadad”, skriver Stephen Parisi tillsammans med sin fru i ett Instagraminlägg.

Med hjälp av sig fru tog han Pete till ett djursjukhus där Pete kämpade på tappert. Men trots detta var han för skadad för att kunna räddas.

Röntgenstrålarna avslöjade några ganska allvarliga ryggskador som skulle innebära att han aldrig skulle kunna gå igen – om han skulle överleva alla operationer. Därför bestämde vi oss för att låta honom somna in i eftermiddags”.

De avslutade den hjärtskärande hyllningen med orden: ”Nu är du fri Pete, nu slipper du all värk och smärta som kommer med åldern. Du fick 18 fantastiska månader med oss då du fick tillbringa dagarna på sättet du älskade”.

”Vi förtjänar inte hundar”

I sitt inlägg uppmanar de även folk att tända ett ljus för honom och att komma ihåg att uppfostra och rädda en hund ibland kan vara ens egen räddning.

Miljontals personer hyllar nu Pete efter att paret delat med sig av hans mod: ”Vi förtjänar inte hundar”, konstaterar en person på sin Twitter.

Petes matte är tacksam över allt stöd men påpekar att inget kan ersätta honom: ”Jag vill att alla ska veta att jag skulle byta ut all den här uppmärksamheten för en dag till med honom”, skriver hon på sin Facebooksida.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

New Jersey