Slogs ned – halva skallen försvann

NYHETER

Eddie, 37, överlevde mirakulöst

LONDON. Gatuvåldet kostade honom halva huvudet.

Eddie Fletcher, 37, misshandlades med en kofot och överlevde mirakulöst.

Foto: TRODDE INTE SINA ÖGON Eddie Fletcher, 37, vaknade fyra månader efter misshandeln – med halva skallen borta. ”Läkarna var övertygade om att jag skulle dö” säger han.

Hans fru hittade honom medvetslös på marken, i ambulansen på vägen till sjukhuset slutade han andas. Doktorerna trodde flera gånger att allt var över.

Men Eddie Fletcher från Shirebrook i England är en kämpe.

När han vaknade upp och såg sig själv i spegeln efter fyra månader trodde han inte sina ögon.

En stor bit av hans huvud var borta.

Enda chansen att rädda hans liv var att skära loss en bit av skallbenet och rensa bort levrat blod. Sedan skulle hålet täppas till med en titanplatta – men läkarna struntade i att beställa den.

Hjärnan helt oskyddad

– De sa att det inte fanns någon mening eftersom de var övertygade om att jag skulle dö, säger Eddie Fletcher till tidningen Mansfield Chad.

Nu är plattan beställd, men innan den är på plats måste Eddie vara mycket försiktig. Minsta slag mot hans oskyddade hjärna kan döda honom.

En 21-årig man dömdes för överfallet men fick bara 14 månaders fängelse. Straffet har väckt skarpa protester från Eddies familj och vänner som kräver en mycket hårdare dom med hänsyn till skadorna. Eddie Fletcher har förlorat sitt arbete som mekaniker och är förlamad på vänster sida.

– Man behöver inte dö för att förlora sitt liv, säger hans fru Sammie Fletcher.