Simhallar blir kvar i egen regi

NYHETER

Idrottsnämnden backar om försäljning

Foto: Idrottsnämnden konstaterade att det blir billigare att driva verksamheten, som här vattengymnastik i Västertorps simhall, i stället för att ta anbuden från de privata entreprenörerna.

Det blev magplask för planerna på att privatisera tre av stadens simhallar i går.

Idrottsnämnden gjorde helt om och fortsätter driva baden i egen regi.

I går skulle idrottsnämnden ha fattat beslut om vilka entreprenörer som ska få ta över Forsgrenska badet vid Medborgarplatsen samt sim- och idrottshallarna i Västertorp och Högdalen.

Så blev det inte. Nämnden konstaterade att staden skulle förlora cirka 26,3 miljoner på att ta anbuden från de privata entreprenörerna. I stället blir det billigare att fortsätta driva verksamheten i egen regi.

Ny upphandling 2008

Dock blir det en en ny upphandling på en av badanläggningarna under 2008, men det är ännu inte uttalat vilken.

– En upphandlingsprocess är kostsam och vi har tappat personal längs vägen. Det är olyckligt att dessutom gå vidare med en ny upphandling som kostar ännu mera pengar, säger Jari Visshed (s), nämndens vice ordförande.

Dessutom beslutades att Stockholms sim- och idrottshallar kan stänga av störande personer från anläggningarna. Handlar det om brott som kan ge fängelse, ska personen kunna stängas av från stadens samtliga anläggningar i minst ett år. Fler övervakningskameror ska även sättas upp i simhallarna.

Sara Haldert