Ilska mot Ryanair – efter att rasistisk man fick sitta kvar

När en man for ut i en rasistisk attack mot en äldre kvinna på ett av Ryanairs flyg ombads kvinnan att byta plats.

Mannen däremot fick sitta kvar.

Nu sprids en film på mannens utspel som en löpeld på Facebook.

Flera resenärer har hotat att bojkotta lågprisbolaget Ryanair efter att de inte avlägsnat en rasistisk, aggressiv man från deras flygplan, skriver brittiska Independent.

Mannen hade en fönsterplats och mot gången satt en kvinna som enligt mannen inte lyckades resa sig tillräckligt snabbt när han ville ta sig in till sin plats. Det resulterade i ett utbrott då mannen kallade kvinnan ”fula, svarta skitstövel”.

När den utsatta kvinnans dotter försökte förklara för mannen att hennes mamma var långsam med att resa sig upp då hon har en nedsatt rörlighet svarade han:

– Jag bryr mig för fan inte om hon är funktionsnedsatt eller ej. Om jag säger åt henne att flytta på sig ska hon göra det.

Flygpersonalen bad kvinnan att flytta

När flygpersonalen försökte gå emellan frågade de kvinnan om hon ville byta plats, vilket hon inte ville eftersom hon vill sitta nära sin dotter. Samtidigt manade mannen på personalen att flytta henne till en annan plats.

– Om du inte flyttar till en annan plats kommer jag putta dig till en annan plats, säger han till exempel vid ett tillfälle.

Fortsatte med aggressiva utspelen

Efter ett tag säger han även:

– Tilltala mig inte på ett jävla utländskt språk, din dumma, fula ko.

När en annan passagerare till slut bröt in och bad mannen att sänka rösten sa han:

– Jag tänker fortsätta så långt som jag kan med den här fula, svarta skitstöveln.

Till slut fick kvinnan byta plats och mannen sitta kvar.

Ryanair hotas av bojkott

Händelsen på flyget mellan Barcelona och London filmades av brittiska medborgaren David Lawrence som la upp filmen på Facebook i fredags. Den har sedan dess delats över 30 000 gånger.

“Om jag hade arbetat för Ryanair skulle jag ha kastat av den här rasistiska skitstöveln direkt och sett till att han blev arresterad. Skäms på er, Ryanair!” kommenterar till exempel en användare till filmen.

”Jag kan inte ens förstå vad jag precis har sett. Hur kan han inte ha blivit avkastad från planet?” skriver en annan användare.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN