Larmade om olycka – utsattes för dråpförsök

TT

Publicerad 2018-03-23

En man i 65-årsåldern ringde polisen efter att ha sett en bil köra i diket. Mitt under samtalet hörde polisen hur mannen blev attackerad – av föraren som kört olycksbilen. Arkivbild.

En man i 65-årsåldern ringde polisen efter att ha sett en bil köra i diket. Mitt under samtalet hörde polisen hur mannen blev attackerad – av föraren som kört olycksbilen.

– Under samtalet blev han angripen, det var tumultartat på platsen. Och vi fick sedan en annan som ringde in och larmade om misshandel, säger Monika Bergström, presstalesperson på polisregion Öst.

Händelsen utspelades sig i Ryd utanför Jönköping. Mannen som attackerade larmaren är i 20-årsåldern och man misstänker att han var drogpåverkad. När polisen snabbt kom till platsen uppstod ett nytt tumult.

– Han var även våldsam mot polisen vid gripandet. säger Monika Bergström.

Mannen har anhållits av åklagare under fredagsförmiddagen. Han är misstänkt för försök till dråp, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, drograttfylleri och tillgrepp av fortskaffningsmedel, då bilen visade sig vara stulen.

– Brottsrubriceringen försök till dråp innebär att åklagaren bedömer att det varit fara för livet, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisregion Öst.

Polisen har inlett en omfattande utredning av händelsen. De gör tekniska undersökningar och håller förhör med flera vittnen.

Den misshandlade mannen har förts till Länssjukhuset Ryhov i Jönköping och vårdas nu på intensivvårdsavdelningen. Läget är allvarligt men stabilt, meddelar sjukhuset i en presskommuniké.

ANNONS