Landskapsarkitekt misstänks för åttonde mord

avTT

Foto: Rob Gilles/AP/TT
Polisen undersöker fastigheten där kvarlevorna har hittats. Arkivbild.

En 66-årig man som arbetat som landskapsarkitekt i Toronto, Kanada, misstänks för ytterligare ett mord. Kvarlevor har hittats i blomlådor. Antalet stiger därmed till åtta, rapporterar CBC News.

Polisen identifierade vad de säger är det senaste offret, en 37-årig man, genom ett fotografi som släpptes för allmänheten. Enligt polischefen Hank Idsinga var fotot, som hittats i den misstänktes dator, en "sista utväg". Polisen tror att mannen dödades någon gång under 2015, men hur han kopplas till 66-åringen är oklart.

Den misstänkte seriemördaren anklagas nu formellt för mord på åtta män, flera av dem har haft relationer med honom och flera har försvunnit i samband med att de besökt ett hbt-område i Toronto. Den första mannen rapporterades försvunnen 2010.

Mannen arbetade som landskapsarkitekt och kvarlevorna av sju personer har hittats i blomlådor i närheten av platsen där han även hade sina verktyg.

Just identifiering av offren och att kunna knyta 66-åringen till dödsfallen har försvårats av förmultningsprocessen. Polisen har en teori om hur den åttonde mannen dödats men hur det gått till i de enskilda fallen har inte gått att fastställa.

66-åringen gjorde ett kort framträdande inför domstolen när den nya anklagelsen presenterades mot honom på måndagen. Han bar en orange dräkt och visade inga känslor, skriver globalnews.ca.

Polisen går nu igenom så kallade kalla fall som går så långt tillbaka som 1975, skriver canoe.com. Planen är också att undersöka 70 fastigheter där mannen arbetat.