Aftonbladet

Aftonbladet avslutar samarbetet med Staffan Heimerson

Av: 

Niklas Eriksson

NYHETER

Aftonbladet avslutar samarbetet med den fristående kolumnisten Staffan Heimerson.

– Jag har i dag haft ett samtal med Staffan och meddelat att vårt samarbete är avslutat, säger Sofia Olsson Olsén, Aftonbladets publisher.

I måndags publicerades en kolumn av Staffan Heimerson i Aftonbladet som handlade om Metoo-rörelsen. Kolumnen fick mycket uppmärksamhet men den är inte skälet till samarbetet med Staffan Heimerson avslutas.

– Vi har högt i tak för våra fristående kolumnister och det ska vi ha. Därför publicerade jag kolumnen av Staffan Heimerson i måndags, trots att jag absolut inte personligen håller med honom i det han skriver, säger Sofia Olsson Olsén, Aftonbladets publisher.

Samarbetet avslutas på grund av åsikter Staffan Heimerson ger uttryck för i en intervju efter publiceringen av hans kolumn.

– Det som Staffan Heimerson nu ger uttryck för i en intervju med branschtidningen Resumé är enligt min mening att gå över gränsen. Den kvinnosyn han ger uttryck för där är inte förenlig med våra grundvärderingar – alla människors lika värde och alla människors lika rätt. Att vi ska ha respekt för våra medmänniskor, säger Sofia Olsson Olsén.

Staffan Heimerson har meddelats om beslutet under tisdagen.

ANNONS

Slipp myggen i sommar! Hos MEDS hittar du mygg- och fästingmedel till låga priser för hela familjen.

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Det där var onödigt, Staffan Heimerson

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet

Staffan Heimerson