Nyfors

Polisen har sett filmer från mordplatsen

Av: 

TT

Filmer som florerat i sociala medier visar hur människor springer fram till den skjutne mannen och försöker rädda hans liv. Arkivbild.
Filmer som florerat i sociala medier visar hur människor springer fram till den skjutne mannen och försöker rädda hans liv. Arkivbild.

NYHETER

Ännu är ingen gripen för mordet på en man i 20-årsåldern i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. Han sköts ihjäl under onsdagskvällen utanför en matbutik och flera personer sågs springa från platsen.

– Ingen är skäligen gripen. Vi jobbar på med de spår som vi har säkrat, säger polisens förundersökningsledare Lars Franzell.

Polisen spärrade av ett område några hundra meter från brottsplatsen och bekräftar att man har gjort ett antal fynd. Men om det är mordvapnet som hittats vill Franzell inte gå in på.

Polisen har också tagit del av filmer som florerat på sociala medier som visar hur flera människor rusar fram till mannen som ligger skadad utanför butiken. De försöker att rädda hans liv genom att stoppa blödningen med olika tyg.

Vittnen har berättat att så många som sex eller åtta personer sågs springa från platsen. Men hur många som var inblandade i händelsen är oklart.

– Vi vet inte hur många som var inblandade. Minst en i alla fall, den som höll i vapnet som fick den här människan att dö. Men hur många ytterligare som är involverade kan vi bara gissa oss till, säger Lars Franzell.

Trots utgångsläget ser polisen med förhoppning på att kunna gripa den skyldige.

– Jag är ständigt optimist och tror så den här gången också. I de flesta utredningar av det här slaget så vet vi till slut vem det är men att gå hela vägen till åtal, det är en lång uppförsbacke dit, säger Lars Franzell.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Compricer

Publisert:

LÄS VIDARE

Skottlossning i Eskilstuna – en person död

ÄMNEN I ARTIKELN

Nyfors

Eskilstuna

Våldsbrott